1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Олімпійці ТНЕУ – на головному форумі чотириріччя

Можна впевнено стверджувати, що 2012 рік для Тернопільського національного економічного університету є по-справжньому олімпійським. Дев’ятеро студентів та випускників вищого навчального закладу, представляючи Україну, стали послами у міжнародному співтоваристві олімпійців на іграх ХХХ Олімпіади.

Починаючи з 27 липня, увага вболівальників усього світу і особливо великої університетської родини буде прикута до Лондона, де зберуться атлети з різних куточків планети, аби спробувати підкорити вершину спортивного Олімпу.

Image4

Почесне право нести величний стяг нашої держави на параді країн-учасниць отримав випускник факультету банківського бізнесу Тернопільського національного економічного університету, заслужений майстер спорту Роман Гонтюк. Для Романа Олімпійські ігри в Лондоні - вже треті у спортивній кар’єрі. На Олімпіаді в Афінах він завоював срібну медаль, а у Пекіні – бронзову. На церемонії відкриття Роман очолюватиме колону з 245 українських олімпійціву якій гордо йтимуть і спортсменки ТНЕУ: легкоатлетки Наталія Лупу, Людмила Йосипенко, Ганна Тітімець, Ганна Князєва, Маргарита Твердохліб, Анжеліка Шевченко, Ольга Скрипак  та фехтувальниця Олена Кривицька. Таке олімпійське  сузір’я вперше з’явилося на небосхилі 45-річної історії ще зовсім молодого вищого навчального закладу.

Тернопільський національний економічний університет віддавна відомий на теренах України не тільки високим освітнім рейтингом серед вищих навчальних закладів економічного профілю та членством у багатьох міжнародних організаціях, а й своїми славними спортсменами, які впевнено і мужньо долають складний та тернистий шлях до олімпійських вершин.  Ректор ТНЕУ, професор Сергій Юрій разом з професорсько-викладацьким колективом докладають максимум зусиль для всебічного розвитку усіх майбутніх фахівців і передусім студентів-спортсменів, яким доводиться поєднувати навчання і спорт.

lupu

Університетська спортивна родина добре знає своїх лідерів. Серед них – Наталія Лупу, буковинка, майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики. Біг на 800 метрів – її «коронна» дистанція. Найкраще досягнення останніх сезонів – друге місце на чемпіонаті світу з легкої атлетики у 2012 році.  Почала займатися спортом у 4 класі. Основу для майбутніх перемог закладав у Новоселицькій ДЮСШ перший наставник – заслужений тренер України Володимир Степанов. Він зумів запалити любов до легкої атлетики, а згодом його справу продовжив столичний тренер Анатолій Якимчук. Зазначимо, що ректор ТНЕУ Сергій Юрій теж з Новоселиці й у минулому – спортсмен-волейболіст. Тому любов до спорту у цьому краї передається з покоління у покоління.

Наталія Лупу – випускниця факультету фінансів (спеціальність «Оподаткування»), а нині студентка магістратури. Як зазначає дівчина у своїх численних інтерв’ю, професія податківця – надзвичайно відповідальна й імпонує її сильному, вольовому характеру. Навчається добре й вважає, що не може підводити ректора, бо він – її земляк.

Спортсменка родом з села Маршинці Новоселицького району Чернівецької області. Софія Михайлівна Ротару – її зіркова сусідка. Хоча хати розташовані по сусідству, спілкуватися майже не вдається. І Наталя, і Софія Михайлівна у рідних Маршинцях бувають рідко, бо доводиться багато працювати. Віримо, що Наталія Лупу гідно виступить на головних змаганнях чотириріччя.

josypenkoЛюдмила Йосипенко – випускниця факультету банківського бізнесу ТНЕУ, студентка магістратури, майстер спорту міжнародного класу. Найвище досягнення – чемпіонка України 2011 року. Народилася у Броварах Київської області. Здібну дівчинку помітила Олена Осауленко – перший її тренер. Щоденні тренування та сила волі загартували Людмилу, численні перемоги зміцнили. Вона впевнена у тому, що людина, яка обрала такий шлях, має підготуватися до великої, серйозної праці. Нині тренером Людмили є Олена Ступаченко. В університеті спортсменка теж була наполегливою, вивчаючи такі дисципліни, як облік і аудит в банках, фінансовий облік в банках за міжнародними стандартами, інвестиційне кредитування. Друзі кажуть, що вона щира, товариська, цілеспрямована, а ще любить куховарити. Коли видається вільна хвилинка, то береться готувати усіляку смакоту.

titimezДобре знають в університеті й легкоатлетку Ганну Тітімець – випускницю факультету аграрної економіки і менеджменту ТНЕУ, студентку магістратури, майстра спорту міжнародного класу. Найвищі досягнення: друге місце на чемпіонаті Європи серед молоді, перше - на чемпіонаті України у 2011 році. Ганна родом з Дніпропетровської області, але Тернопіль став другою рідною домівкою на період навчання у вищому навчальному закладі. Звичаї, традиції Західної України привабили дівчину й полонили її серце. Вона дуже багатогранна особистість: любить музику, театр. У спорті Ганна Тітімець  сильна та амбітна, а от у житті – лагідна, привітна, турботлива. Сподівається успішно виступити на Олімпіаді у змаганнях з бігу на дистанції 400 м з бар’єрами.

knjazevaСеред тих, хто подає великі надії у спорті, – Ганна Князєва, студентка 4 курсу факультету економіки та управління ТНЕУ, майстер спорту міжнародного класу.  Найвищі досягнення: четверте місце на чемпіонаті світу серед юніорів у 2008 році, друге - на чемпіонаті Європи серед юніорів у 2007 році, четвертою подолала легкоатлетичну дистанцію на Всесвітній універсіаді  у 2011 році. До Олімпіади Ганна готувалася довго й наполегливо. Їй потрібно сконцентрувати усі свої сили, емоції, волю, щоб досягти високої мети. Однокурсники щиро вболівають за Ганну та впевнені, що вона – найкраща.

tverdochlibПредставлятиме Україну на змаганнях у Лондоні іМаргарита Твердохліб – студентка 2 курсу факультету комп’ютерних інформаційних технологій, майстер спорту. Найвищі досягнення: третє місце на чемпіонаті світу серед юніорів у 2010 році, друге - на чемпіонаті України у 2012 році. Народилася у Полтавській області, а приїхала навчатися у Тернопіль. Тут знайшла друзів, підтримку та повагу однолітків. Маргарита вірить, що ця Олімпіада стане для неї щасливою.

shevchenkoНеодноразово демонструвала на змаганнях витримку, волю, мужність і патріотизм Анжеліка Шевченко – студентка 4 курсу факультету фінансів ТНЕУ, майстер спорту міжнародного класу. Найвище досягнення – перше та друге місця на чемпіонаті України з легкої атлетики у 2011 році. Своє життя не уявляє без спорту, але цікавиться маркетингом, бюджетною та податковою системами. Впевнена, що навчання в університеті їй обов’язково стане у нагоді. Характерною рисою Анжеліки є воля до перемоги, що допомагає долати труднощі.

 

skrypakОльга Скрипак – студентка 4 курсу факультету економіки та управління ТНЕУ, майстер спорту. Олімпійську ліцензію здобула на чемпіонаті Європи в Гельсінкі (Фінляндія), який проходив з 27 червня по 1 липня 2012 року. Мужня, витривала, впевнена й дуже трудолюбива Ольга стала бронзовою призеркою на дистанції 10000 м. Їй поталанило стати однією з небагатьох спортсменів-олімпійців. Вона знає, що можна йти до перемоги багато років, але все можуть вирішити долі секунди. Бажаємо їй вдалих стартів та впевнених перемог.

 

 

kryvyckaОсобливо хочеться розповісти про Олену Кривицьку – студентку 4 курсу факультету економіки та управління ТНЕУ, майстра спорту міжнародного класу з фехтування, чемпіонку України 2010 року, чемпіонку Всесвітньої універсіади 2009 року, срібну призерку Всесвітньої універсіади 2011 року, багаторазову учасницю чемпіонатів світу та Європи, призера етапу Кубка світу (Барселона, 2011 рік).

Родом вона з Ростова (Російська  Федерація). Фехтування стало часточкою самої Олени. Високі щаблі спортивних п’єдесталів спортсменка підкорює копіткою працею та тренуваннями, завжди має світлі думки та добрі наміри. За це її люблять студенти та професорсько-викладацький колектив факультету. Олена захоплюється вивченням  іноземних мов. Олімпіада в Лондоні стане доброю нагодою поспілкуватися зі спортсменами інших країн.

Золотими літерами в історію ТНЕУ вписане прізвище Романа Гонтюка. Кажуть, що Роман – «фартовий». На Олімпіаді в Пекіні 24-річний студент став автором олімпійської сенсації, виборовши бронзу у ваговій категорії 81 кг. Тоді він першим з українців виграв медаль, а згодом наша збірна завоювала найбільше олімпійських нагород у своїй історії. Сподіваємося, що після того, як Роман Гонтюк пронесе прапор на відкритті у Лондоні, українські олімпійці виступлять ще краще. «Для мене це буде справжнє свято. Уявляю, які це відчуття – йти першим і відчувати, що за тобою – вся країна. Я з гордістю буду нести прапор України», - каже він.

Колектив ТНЕУ пишається тим, що саме його вихованці захищатимуть честь України на світовій спортивній арені – XXX Олімпіаді, яка з 27 липня по 12 серпня триватиме у Лондоні.

P.S. Коли матеріал був підготовлений до друку, стало відомо, що у Лондон 26 липня поїде ще одна студентка ТНЕУ Юлія Барлей, яка братиме участь в естафетному легкоатлетичному забігу. Отож олімпійців з ТНЕУ стало уже десятеро.

(C) http://svoboda.te.ua